"Az, aki szép - az reggel is szép: amikor össze is gyűrte az ágy...."
(Charlie)

Wake Up - with: Make Up! - Interjú Gárdai Éva nemzetközi sminktetováló kozmetikus mesterrel

 

Valószínűleg hallottatok már a sminktetoválásról, nagyon sokan már  rendelkeztek is vele (az a jó, ha nem vetted észre az ismerósöd sminktetoválását, csak azt, hogy megmagyarázhatatlan okból kénytelen lettél írigy lenni, mert hirtelen szebb, fiatalabb lett és jobban néz ki...), de vannak olyanok is, akik még csak foglalkoznak a gondolatával…

 

Szeretnék mindenkinek, aki valamilyen módon érintett e témában, egy átfogó képet adni a sminktetoválásról, erről  a modern korunk nagyszerű  lehetőségéről, mely minden nőnek - legfőképpen az "érettebb" generációnak tud nagyon előnyös külsőt varázsolni...

Mit jelent a sminktetoválás kedves Gárdai Éva?

 

Gárdai Éva:
Sminktetoválás során festékanyagot (pigmentet) juttatunk be a bőr alatti rétegbe, kézi (microblade = japán embroidery technika), vagy gépi technika (sminktetováló készülék) segítségével.
Sminktetoválást elsősorban az arc területén alkalmazunk, szemöldök, szem és szájtetoválás formájában.
A sminktetoválás ősi tudomány, melyet a modern kori értelmében már több, mint 20 éve készítünk -  tehát viszonylag hosszú  tapasztalat és sok-sok kezelés áll mögöttünk. Én magam is már több, mint 25 éves szakmai tapasztalattal rendelkezem e téren.
Természetesen ez az ipar is - mint sok minden más- rohamosan fejlődik, mind az eszközök, mind a technikák területén, annak érdekében, hogy minél precízebb, különböző hatású eredmények készülhessenek. 
Ma már egyaránt tudunk készíteni szinte 100%-ban természetes, mások számára szinte észrevehetetlen hatású, de igény esetén erősebben sminkelt, akár drámai  hatású sminktetoválást is, a vendégek igényeinek megfelelően. 
Sőt: az érettebb korosztály számára már ú.n.: 'anti-aging' sminktechnikák is ismertebb a 'láthatatlan', optikai fiatalítás érdekében... 

 

 

Kinek ajánlott a sminktetoválás?

Gárdai Éva:
A sminktetoválás nagyszerű dolog mindazoknak, akik megunták a napi rendszeres sminkelést a tükör előtt, elegük van a napközben váratlanul elmosódott ceruzákból, rúzsokból, vagy egyéb praktikus okokból szeretnének mindig esztétikusan és tartósan jól ápoltak lenni, a nap minden szakaszában, strandon, uszodában, stb. - és azoknak, akik "lusták" arra, hogy minden percben  kontroll alatt tartsák sminkjüket, viszont maximálisan igényesek a tökéletes megjelenésükre, szeretnek párjuk mellett már reggel is ápoltan ébredni, fiatalosan, jó pár évvel fiatalabbnak kinézni.
A sminktetoválást ajánlanám mindazoknak, akik - születési hiányosságból (előnytelenebb szemöldök vagy szájforma, stb.) vagy életkoruk előrehaladtával  kiemelni, megerősíteni szeretnék a szemöldök, a szem, és a száj, színét, formáját, de ezzel a módszerrel tökéletesen helyreállítható egy hiányos szőrzetű, nem szimmetrikus szemöldök, beesett hatású szempár, vagy egy fakó, keskeny ajak is.


Játszatok velünk - nézzétek meg, mennyire sokat jelent egy "tökéletes" női idolként számon tartott  Angelina Jolie arcán egy jól megformázott szemöldök és mennyit veszít még egy kifogástalan álomarcú nő is  az eleganciájából és ideális fellépéséből egy helytelenül kialakított szemöldökformával... És ez nem játék, ez a valóság...

 

Kiknek nem ajánlott a sminktetoválás?

(idézet Lukács Kata sminktetováló mester honlapjáról):

https://www.lukacskata.com/permanent-make-up/a-sminktetovalas-feltetelei/

 

Szintén Lukács Kata sminktetováló oldaláról érdemes az alábbi előtte-utána tudnivalókat áttanulmányozni, komolyan venni:

https://www.lukacskata.com/hogyan-keszulj-fel-a-tetovalasra/

 

https://www.lukacskata.com/permanent-make-up/a-sminktetovalas-utani-teendok-otthoni-apolas/

 

Mennyire tartós a sminktetoválás?

A kezelések tartóssága minden esetben attól függ, melyik területen lett alkalmazva, és milyen sminktetováló technikával készült.

 

Általánosságban elmondható, a szemöldök tetoválás esetében, amennyiben szálazással készült 1-2 év, satírozással 2-3 év, szem és száj tetoválások esetében 3-5 év a tartóssága.

 

Mivel a vendégek megszeretik, hozzászoknak a viseléséhez, ezért valamikor ezen időn belül szükséges felfrissíteni, különben elhalványul, majd kikopik.

 

Amennyiben egy tetoválás színe nem halványul az évek alatt, az nem(!) sminktetováló pigmenttel, hanem testtetováló pigmenttel készült.

 

Ezért találkozhatunk évek óta tartósan a bőrben lévő szürkés-kékes fekete szemöldöktetoválásokkal, kikékült szemhéj tetoválásokkal, de ezek NEM sminktetoválások, nem illeszthető bele a fogalmába!

 

Sőt: itt kell elmondanom, hogy praxisom során nagyon sok elrontott sminktetoválással találkozom, melyet korrigálni legalább annyiba kerül, sőt többe, mint amennyibe a gyengén kivitelezett sminktetoválás anno...Van olyan sminktetoválás, ami el sem távolítható, sajnos... Én magam enzimatikus halványítás technikájával dolgozom, de létezik savas, lúgos, lézetes eltávolítás is, mely utóbbiak komoly fájdalommal és jelentős költséggel járnak... Ezért érdemes már az elején jó szakembert választani, mert amit az arcunkon "elkövetnek", az maradandó látvány lesz évekig, nem érdemes spórolni és kísérletezgetni...

Milyen sminktetoválási technikát válasszak?

Ma már -szerencsére- nagyon sok sminktetováló technikát tudunk a vendégeinknek kínálni, és mindegyikkel más hatású eredmény várható.

 

Az, hogy szemöldöke, szeme, szája milyen sminktetováló technikával készüljön, elsősorban az Ön igényei határozzák meg.

 

Még a sminktetoválás előtt érdemes elgondolkodnia, finom, visszafogott hatást szeretne-e, vagy jobban kedveli az erősebb, sminkelt hatást az arcán.

 

Szemöldök tetoválások esetében továbbra is hódít a szemöldök szálazás, de ma már ezt is egy speciális szálkialakításnak köszönhetően, teljesen a természetes szemöldök hatásának megfelelően abszolút élethűen 3D hatással készítjük, ill. új irányzatnak számít az un. púderes satírozás, ami satír technikával, abszolút természetes módon, szintén 3D hatásúvá teszi a szemöldököt.

 

A 3D hatás a szem, ill. az ajaktetoválásokban is megtalálható, gyönyörűen kiemelve a szem és a száj formáját, színét.

 

Természetesen a klasszikusnak számító technikákra, mint a szem vékony, ill. vastag kontúrvonala, vagy a száj fél, ill. teljes satírozása, is nagy az igény, de a vendégeknek lehetőségük van választani ezek között az élvonalbeli technikák között is. 

 

 

Hogyan válasszak sminktetováló szakembert?

 

Amennyiben megszületett az elhatározás, hogy sminktetoválást készíttet bárki is, meg kell találni a megfelelő szakembert, aki azt elkészíti az Ön számára.

 

Tudom, hogy ez nem könnyű feladat, ebben szeretnénk segítségképpen néhány támpontot nyújtani.

 

A legjobb, ha személyesen látja a szakember munkáját - ismerősei ajánlják vagy az internetre feltett fotók sokat elárulnak a szekember munkájáról, minőségi szintjéről:

-mekkora tapasztalattal rendelkezik

-mennyire van elérhető távolságban

-az ár megfelelő-e, stb.....

 

Mindezeket mérlegelve már általában ki lehet választani a megfelelő szakembert. Amennyiben bizonytalan a döntést illetően, keressen fel akár több szakembert is, egy személyes konzultáción belül, kérjen előrajzolást, szín tesztet, hogy biztosan érezze, jó kezekben van! 

 

Gárdai Éva: nemzetközi sminktetováló, kozmetikus mester, egészségügyi szakkozmetikus, a Permanent System Oktatási Központ szakmai vezetője és résztulajdonosa

A tartós sminktetoválás és az egészséges életmód szempontjai

Szöllősy Nikolett kozmetikus mester, sminktetováló szakember és oktató blogjában nagyon jól rávilágít a kényelem és esztétikus megjelenésen túl az egészséges életmódot pártolók előnyeire is a tartós sminktetoválást választva:

 

http://sminktetko.hu/blog/

 

http://sminktetko.hu/sarga-nikolett-15-eve-mesterkozmetikus/

 

 

 

Profi sminktetoválók ajánlása - a teljesség igénye nélkül...

Nehéz helyzetben van a blog szerzője: ugyanis sok kiváló sminktetováló művészt már ismer, de számtalan szakembert még nem... Ezért engedje meg a kedves olvasó, hogy a teljesség igénye nélkül ajánljak a blog szerzőjeként - objektíven, bárminemű elkötelezettség nélkül, csak az eddigi szakmai pályafutás nyomonkövetése alapján - néhány nagyon tehetséges és neves sminktetováló szakembert, akihez a blog szerzője is bármikor, vakon, maximális bizalommal fordulna - és előre is elnézést kérek azoktól, akiknek a kiváló munkásságát még nem volt szerencsém megismerni, de valójában gyönyörű munkákat készítenek...:

 

Gárdai Éva:

www.szemoldoktetovalas.hu

www.szajtetovalas.hu/bemutatkozas.html

www.szemtetovalas.hu/

www.permanentsystem.hu

 

 

www.exkluziv-kozmetika.hu/

 

www.lukacskata.com/rolunk/

 

www.kalcsusminktetovalas.hu/?gclid=CjwKCAiAz-7UBRBAEiwAVrz-9SAanDFBUshTaGL2HQV_s4x5z4tG8c7EtyE8iB3q1SL3LopN49vSdxoCA3MQAvD_BwE

 

http://www.lksminktetovalas.hu/

 

http://asminktetovalas.hu/

 

http://www.sminktetovalas.biz/

 

http://pmuklinika.hu/

 

http://mehntunde.hu/magamrol

 

http://berenyizsuzsa-sminktetovalas.hu/

 

http://patkosalexandra.hu/

 

 

 

 

 

 

 

 

There is no video clip yet


Bombanőként érett korban is? Igen: profi megjelenéssel az álom állás megtalálása is könnyebb

A nők élethelyzete, életkilátásai, munka- és társadalmi szerepvállalási lehetőségei minőségileg megjavultak az utóbbi fél évszázadban a fejlett társadalmakban.
A jóléti társadalmakban egyre hosszabb ideig élünk és egyre tovább szeretnénk jól élni, szépnek és ápoltnak maradni - nem csak ősi női belső késztetésből, de időközben a külsőségek is eddig nem tapasztalt fontosságúvá váltak.

40 év felett sokunknak élete újabb szakaszába érkezik, más utakat, érdekesebb karrier kihívásokat keresünk. Többen a gyermekeink önállóvá válása után találjuk meg azt a hivatást, amiben valóban kibontakozhatunk és az életünk értelmévé válik.

 

Seniorként sem késő fiatalkori álmaink  valóra váltása!

Mi a titka, hogyan tud az  álláskeresésnek ebben a nem a legszerencsésebb életszakaszában egy profi szakember  eredményesen segíteni? - erről kérdeztem Bódogh Gabriella HR-Coach & Profi megjelenés trénert, aki fiatal kora ellenére már több releváns szakmai képzettséggel is rendelkezik: diplomás HR tanácsadó, fotós, sminkmester és stylist...

 

Gabi mindezen tudását  igazán különleges módon szintetizálva elsőként az országban egy olyan saját,  egyedülálló koncepciót dolgozott ki, mellyel már számos álláskeresőt juttatott el álmai poziciójába. 

 

 

Mikor, miért és hogyan kezdődött ez az elhivatottságod,  mesélj, Gabi!

 

 A változás az életemben szinte berobbanva sodort új utakra:  2012-ben  édesapám hirtelen elvesztését követően rövid időn belül még a párommal is szakítani kényszerültem - így mindaz,  amit addig biztosnak hittem, alapjaiban hullott szét. 

Ekkor volt egy pillanat, mikor édesanyám mondta: Kislányom tanulnod kellene még valamit... nem is sejtettem akkor, hogy milyen gyökeres és mennyire pozitiv változás indul be az életemben.
Gyerekkoromtól kezdve szerettem segíteni másokat, de mivel  a képzés, fejlesztés és tanácsadás már akkor is része volt az életemnek és a munkámnak, így szinte egyértelmű volt, hogy HR tanácsadói irányba tanulok tovább.
Szakterületem az álláskeresési technikák ismerete és alkalmazása lett - egy országos felmérést végeztem el, melyből fél év alatt írtam meg egyetemi szakdolgozatomat. Kutatómunkám során nemcsak álláskeresők véleményét kértem ki az álláskeresésről, hanem HR szakemberekkel készítettem interjúkat a kiválasztási szempontokról és arról, vajon hol csúsznak el már az elején a jelentkezők.
Mindegyik szakember az első benyomás fontosságát és a CV szerkezeti felépítését, helyesírási hibákat hozták fel elsők között.

 

Az életem akkoriban, egy családi tragédia miatt összeomlott, de a sors akarata volt, hogy közvetlenül a szakdolgozatom leadását követő napon szó szerint beleszaladtam egy Glamour fotózásba, ahol képzett fodrász, sminkes, stylist és fotós szakember díjmentes szolgáltatást nyújtottak az arra betévedőknek.
Nehéz volt mosolyogni, de a fotós nevettetett és elkapott egy pillanatot, ami örökre megváltoztatta az életem és kirántott egy mélypontról.
A sok pozitív visszajelzés amit akkor kaptam egyik pillanatról a másikra összerakta a képet, rádöbbentett, hogy életünk minden területén a mosolygás és a belső ragyogás megörökítése mennyire befolyásolja a sikerességünket.
Az egyetemi államvizsgát követően szinte egyből jelentkeztem fotográfus képzésre és mellé egy ösztöndíjnak köszönhetően képzett sminkmester és stylist is lettem.  

 

Mi az a belső küldetés, ami az emberek ilyen irányú segítésére ösztönzött?

 

A saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy az első benyomás fontossága életünk minden területére hatással van.
A rólam készült kép olyan ajtókat nyitott meg, melyet előtte gondolni se mertem volna, hogy lehetséges.
Magabiztosabb és boldogabb ember lettem, mert lehetővé vált a lehetetlen.

 

A célom, hogy tanácsaimmal a legtöbbet hozzam ki másik személyből, jobbá váljon az életük, hiszen minden egy pillanat alatt dől el!
Én legjobb tudásommal és hozzáállásommal azon vagyok, hogy ügyfeleimmel a pillanatok nekünk dolgozzanak!

Miben rejlik az egyedi koncepciód vitathatatlan sikere? 

 

Minden ügyfelemmel igyekszem az összhangot megteremteni, már az első perctől kezdve.
Fotózásokon sokkal jobban szeretek sminkesként is együtt tevékenykedni, mert az alatt a kis idő alatt kialakul egyfajta bizalom kettőnk között, így fotózáskor már csak a nevetés, jó hangulat és a pillanatok megörökítése a cél.
Én nemcsak a fotókat készítem el az ügyfeleimnek, hanem átbeszélem velük céljaikat, legyen szó munkavállalásról vagy életük más területéről.
Munkavállalás esetén HR tanácsadóként segítem őket az álláskeresési technikákról és lehetőségeik kiaknázásáról, újabb kapukat nyitva meg ezzel, melyre nem is gondoltak eddig.
Ügyfeleim egyéni támogatást kapnak tőlem míg el nem helyezkednek, sőt azon túl is számíthatnak rám. 

Melyik a legérdekesebb történeted?

Minden személy, akivel kapcsolatba kerülök, külön izgalmas történet - ezért nehéz kiemelni bárkit is, mert mindenki valódi egyéniség.
Legutóbbi "sikertörténetem" egy fiatal, talpraesett hölggyel kapcsolatos, aki több nyelven beszélt, mégis félt, hogy "nem fog elkelni a munkaerőpiacon". Egy kávézás mellett átbeszéltük a lehetőségeit, elvárásait a szektorral és munkahellyel kapcsolatban, ahol szeretne dolgozni, majd következő alkalommal elkészítettük fotóját az új önéletrajzához.
Álláskeresési technikák alkalmazásával nekilátott célirányosan, a javaslataimat megfogadva pályázni és  hamarosan azt vette észre, hogy  egyre többen keresik, egyre több lehetősége van és ezáltal magabiztosabbá is vált.
A tudatosan szakszerű  munkája meghozta gyümölcsét, mert pár hét alatt talált állást egy olyan pozícióban, ahol   szívesen dolgozik.

Milyen instrukciót-tanácsot adnál a 40 év feletti új utakat kereső igényes munkavállalóknak?

A 40 év feletti munkavállalók jelenlegi helyzete a munkaerőpiacon sajnos nem egyszerű, mondhatni, talán számukra a legnehezebb megoldást találni.  

Éppen ezért talán  pont számukra a legéletbevágóbb a szakszerű segítséggel elkészített, professzionális fotóval ellátott, hibátlan, kifogástalan, "ütős" - már az első pillanatban figyelmet felkeltő és megragadó önéletrajz, valamint  az  "edzés" a  próbainterjúk gyakorlásával. 

 

Ez a generáció - szintén - nagyszerű: egyrészről olyan értékes szakmai tapasztalattal- szaktudással, valamint értékrenddel rendelkezik, melyet érdemes lenne átvenni  a fiatalabb generációnak.  Másrészről az idősebb munkavállalók a csapatmunkát fontosnak tartják, sokkal lojálisabbak a céghez, ritkábban váltogatnak munkahelyet,  ezáltal  tartósabban részei lehetnek a szervezetnek, melyhez elköteleződnek.
A cégek azonban "beálltak" a fiatalokra - a 40 feletti korosztállyal szembeni előítéletek eltúlzott általánosítása  miatt tapasztalataik kiaknázása és hasznosítása jelenleg sajnos problematikus.


Ott tartunk, hogy van egy nagy szakadék a 30-45 éves és a 60 év feletti generáció között, mivel olyan mértékű munkaerő kivándorlás indult el az országban, hogy a munkáltatók már inkább a nyugdíjas munkavállalókat hívták vissza dolgozni - köszönhetően a nyugdíjas munkavállalók utáni adókedvezmények előnyeinek - , ebből a kedvező munkaerő bevonzási hullámból a 40-60 éves generáció ismét kimaradni látszik.
Meglátásom szerint ez az állapot nem tartható fenn, nem lehet(ne) senkit megbélyegezni, diszkriminálni az életkora alapján, hiszen sokan közülük korszerű tudással rendelkeznek és folyamatosan képezik is  magukat.
Sok fiatal cég  érthetetlen módon azonban nem tud, vagy nem akar mit kezdeni az idősebb munkavállalókkal - mintha elfeledkeznének arról, hogy ők sem maradnak örökké 30 évesek...

 

 

Gabi! Számomra úgy tűnik, hogy  a 40 + generációnak az már teljesen természetes, hogy szépsége érdekében tartósan  ugyanahhoz a fodrászhoz, kozmetikushoz, egészsége érdekében rendszeresen a választott fogorvosához, nőgyógyászához  stb. jár  - ezek szerint ma már olyan időket élünk, hogy célszerű és érdemes a megfelelő állás megtalálásához mostantól saját HR-tanácsadót, Karrier coach-ot  választanunk és vele tartósan együttműködnünk? 

 

Jól látod, valóban ez sokat tud segíteni - az álláskeresés során minden életkorban saját magunkat kell eladni...furcsán hangzik, de mint egy terméket, ha hasonlattal élhetek. A terméknek ebben a generációban nem elég tökéletesnek lenni, tökéletesnek is kell kinéznie, látszania! Az önéletrajz formája, kialakítása, stílusa az álláskereső "névjegye", vizuális üzenete saját magáról, ismeretlen pályázóként erről ítélik meg, ekkor születik az első benyomás...pár másodpercen belül eldől, hogy bekerülünk-e az első interjúra kiválasztottak körébe, vagy sem...A soron következő lépés az interjún való tökéletes szereplésre történő felkészítés...Komoly, felelősségteljes feladat!

Az idősebb munkavállalóknak a hagyományos álláskeresési technikákon túl  széles körű kapcsolatrendszerüket is mindenképpen érdemes mozgósítani,  rendezvényekre és konferenciákra járással értékes kapcsolati hálókat építhetnek,  valamint Y generációs gyermekeik segítségének kérésével növelhetik még meg elhelyezkedési esélyeiket. 

Hol és hogyan lehet hozzád bejelentkezni konzultációra és tanácsadásra? 

 

Személyesen elérhető vagyok Facebookon oldalamon, továbbá a bodogh.gabriella@gmail.com email címen.

Cindy Joseph 49 évesen lett modell és a Boom Cosmetic ProAge kozmetikai márka kitalálója és tulajdonosa